Alconbury - No AI Showing

Discuss anything here...nothing political or controversial please.
Post Reply
LittleTed
Cadet
Cadet
Posts: 3
Joined: 17 Feb 2015, 11:14
Version: FSX

Alconbury - No AI Showing

Post by LittleTed » 27 Dec 2018, 10:30

Hi, I'm new to the forum but I've been simming for quite a while. I've installed Alconbury and the scenery is great. Followed the instructions for placing Sim Objects and bgl and texture and was ready to fly!

It looks like a gost town... no A10 ac around at all.

Have checked the usual:

AI working in other airfields
No FS9 bgls lurking
Switched computer on/off
Checked sliders for AI ac on 35 each

Still nothing... any ideas anyone?

Hope you can help.

Happy New Year!

Dom

User avatar
Firebird
MAIW Admin
MAIW Admin
Posts: 12129
Joined: 11 Aug 2006, 21:04
Version: FS9
Location: EGLL

Re: Alconbury - No AI Showing

Post by Firebird » 27 Dec 2018, 12:26

Welcome, Dom.
OK which scenery is it that you installed, as an org we never released any Alconbury packages ourselves.
So it also goes without saying which models and schemes and plans did you use as well.

You seem to have covered most basic checks, although there are two things.
Firstly, have you got AIFP installed? If not download it and load up your EGWZ traffic bgl into it. What colour are the aircraft in the aircraft list?
Secondly, can you confirm that BOTH sliders are set to 100% as we have had a recent spate of this being a cause of missing traffic and a lot of FSX users don't realise the significance of the GA slider.
Steve
_______________________________________________________
Image
Quid Si Coelum Ruat
_______________________________________________________

User avatar
Foxbat
MAIW Conversion Team
MAIW Conversion Team
Posts: 122
Joined: 02 May 2017, 14:20
Version: P3D

Re: Alconbury - No AI Showing

Post by Foxbat » 28 Dec 2018, 17:30

True, if memory serves, I need to have the GA slider up in order to see - umm was it the U2's?
Andrew

User avatar
zsoltfireman
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel
Posts: 857
Joined: 05 Nov 2008, 05:23
Version: FS9
Location: Budapest/Hungary

Re: Alconbury - No AI Showing

Post by zsoltfireman » 29 Nov 2019, 14:34

Unfortunately, I don't see Ai traffic either
But I like this base
Image

User avatar
zsoltfireman
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel
Posts: 857
Joined: 05 Nov 2008, 05:23
Version: FS9
Location: Budapest/Hungary

Re: Alconbury - No AI Showing

Post by zsoltfireman » 29 Nov 2019, 17:25

I installed the 10th Tactical Fighter Wing FSX package! Beautiful!
I noticed that the traffic is disturbed by the Twin Bases traffic
If I use Twin Bases, I can't see Alconbury traffic!
Image

User avatar
jimrodger
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel
Posts: 1124
Joined: 22 Apr 2008, 13:34
Version: FS9
Location: EGQK (RIP)

Re: Alconbury - No AI Showing

Post by jimrodger » 29 Nov 2019, 17:46

Sounds like an FS9 traffic file amongst FSX files.

Jim
"When all else fails, and your AI doesn't show up...... check the AI slider.......DOH!!!!"

User avatar
zsoltfireman
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel
Posts: 857
Joined: 05 Nov 2008, 05:23
Version: FS9
Location: Budapest/Hungary

Re: Alconbury - No AI Showing

Post by zsoltfireman » 29 Nov 2019, 18:04

jimrodger wrote:
29 Nov 2019, 17:46
Sounds like an FS9 traffic file amongst FSX files.

Jim
Hi Jim,

No, I use Twin Bases FSX version!

Regards,
Zsolt
Image

User avatar
zsoltfireman
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel
Posts: 857
Joined: 05 Nov 2008, 05:23
Version: FS9
Location: Budapest/Hungary

Re: Alconbury - No AI Showing

Post by zsoltfireman » 29 Nov 2019, 18:26

The AIFP2 tool helped!

Now working!

Thank you very much!

Regards,
Zsolt
Image

Post Reply