Questions on the airport background tute or getting started

This is a collection of tutorials and discussions on the use of SBuilder and all of its various functions.
User avatar
Rotten Ralph
Captain
Captain
Posts: 317
Joined: 16 Jan 2007, 18:16
Version: FS9
Location: Farnborough, Hants

Re: Questions on the airport background tute or getting started

Post by Rotten Ralph »

Thank you Hartwig & Steve. I will give it a go.

Dave
Image

User avatar
MIKE JG
MAIW Developer
MAIW Developer
Posts: 10741
Joined: 12 Aug 2006, 02:25
Version: FS9

Re: Questions on the airport background tute or getting started

Post by MIKE JG »

Yes that is the problem, just have to convert your needed altitude in ft to meters and you should be all set.
-Mike G.

User avatar
Rotten Ralph
Captain
Captain
Posts: 317
Joined: 16 Jan 2007, 18:16
Version: FS9
Location: Farnborough, Hants

Re: Questions on the airport background tute or getting started

Post by Rotten Ralph »

Looks like I am doing something wrong guy`s. I have changed the altitude to metres (4600ft=1268m) but it still produces a massive crator & the strange thing is, no matter what altitude I put in, the bottom of the crater is always 1516.9 ft. Perhaps I am using the wrong bit of Sbuilder. I am doing the flatten in LWM, flatten, set altitude/color, then I put in the altitude, is this the correct way?

Cheers for any help

Dave
Image

User avatar
MIKE JG
MAIW Developer
MAIW Developer
Posts: 10741
Joined: 12 Aug 2006, 02:25
Version: FS9

Re: Questions on the airport background tute or getting started

Post by MIKE JG »

Dave check where your output flatten file is going to. Almost sounds like it is either not making the new file correctly or that it is and that file is not overwriting your older flatten or you are not putting the most up to date flatten file in your local scenery folder.
-Mike G.

User avatar
Rotten Ralph
Captain
Captain
Posts: 317
Joined: 16 Jan 2007, 18:16
Version: FS9
Location: Farnborough, Hants

Re: Questions on the airport background tute or getting started

Post by Rotten Ralph »

Mike, you have saved the day again. I found that I had mistakingly made a groom lake file when I first had a go at Sbuilder & neglected to name it properly, thus I found a file called project, & that was the old conflicting file.

Many thanks for helping

Dave
Image

User avatar
MIKE JG
MAIW Developer
MAIW Developer
Posts: 10741
Joined: 12 Aug 2006, 02:25
Version: FS9

Re: Questions on the airport background tute or getting started

Post by MIKE JG »

No worries, glad to help. I've been there and done that.
-Mike G.

RKE
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel
Posts: 803
Joined: 26 Sep 2007, 21:37
Version: P3D
Location: Odense, Denmark

Re: Questions on the airport background tute or getting started

Post by RKE »

Better late than never, but thanks for the tutorial. As it turns out, I've been doing it wrong all this time! :lol: I would remove airport backgrounds by creating a poly that stretched over it.

And I never realised that Sbuilder could "communicate" with FS9. I've been doing the long way around, taking a top-down screenshot with CellGrid enabled, importing it into Sbuilder, checking the coordinates with Tcalc etc. etc.

User avatar
delbydoo
Colonel
Colonel
Posts: 1883
Joined: 11 Aug 2006, 19:24
Version: FS9
Location: Grantham - birthplace of the Iron Lady
Contact:

Re: Questions on the airport background tute or getting started

Post by delbydoo »

Sorry to bump the thread - but I finally got to grips with the simple stuff. Thanks very much Mike - after going through the whole thing once (and having to restart twice due to that "undo" function) I managed to get the golf course alone onto Randolph without referring to the tute...... :D
Daryl

Find me on Facebook
Grab your gear.....On your six boss!!

Image

User avatar
MIKE JG
MAIW Developer
MAIW Developer
Posts: 10741
Joined: 12 Aug 2006, 02:25
Version: FS9

Re: Questions on the airport background tute or getting started

Post by MIKE JG »

There ya go. :wink:
-Mike G.

geoffacox
Cadet
Cadet
Posts: 9
Joined: 06 Apr 2008, 03:26
Version: FS9
Location: Adelaide Sth Australia

Re: Questions on the airport background tute or getting started

Post by geoffacox »

Hello, I'm having trouble getting scasm up and running! It tells me i need msdos, so I got dosbox, but I have no clue on how to run it, the help is basically trial and error?

best regards

Geoff

proximo
Second Lieutenant
Second Lieutenant
Posts: 77
Joined: 09 Jun 2008, 15:54
Version: FS9
Location: LKPR

Re: Questions on the airport background tute or getting started

Post by proximo »

Hello
I need help: I want to use custom textures (MAIW Ground Poly Tarmac/Concrete) for polys created by SBuilder. Can you explain me how to modify poly.txt,I found some tips on FSDeveloper. I tried to modify poly.txt but Scam (after bgl compile) still wrote me error message.

Post Reply